Am scris și încă voi mai scrie

În ultimii doi ani de zile mi-am dedicat o foarte mare parte din timp creației literare, pe care iată, astăzi, o pot aduce înaintea publicului larg. Din pasiune s-a născut dorința, iar din dorință a luat naștere fapta. Nu consider că a fost greu, însă nici ușor nu a fost, dar rodul muncii mele îl văd acum copt și numai bun de gustat. Grădina este încă plină - să continui a vorbi metaforic - însă timpul va hotărî când va fi din nou vremea pentru cules. Până atunci, vă invit să cunoașteți conținutul acestor lucrări, care pot fi achiziționate de la Galeria de Artă Iosif Tellman din Lupeni sau de la mine personal, la adresa de e-mail universalis.info@yahoo.ro.
Bogdan Adrian Gîscă

joi, 5 iunie 2014

Invitație la Teatru

Sâmbătă, 7 iunie 2014, începând cu orele 18:00, pe scena Teatrului Dramatic I.D. Sîrbu din Petroșani se va juca piesa Zi că-ți place scrisă de Valentin Nicolau și montată în regia lui Andrei Mihalache.

Suntem un popor iubit de Dumnezeu şi adorat de politicieni. Dumnezeu ne-o arată în fiecare zi; cei din urmă (sau urnă) o fac însă ,în marea lor majoritate, din doi în doi, din patru în patru, din cinci încinci ani. Ciclic, României i se face curte asiduu (cu aranjamente florale, cu scrisori de dragoste şi fotografii zâmbitoare pe toate gardurile) până spune „da!” în faţa urnei de vot. Apoi începe căsnicia, gospodăreala casnică, rutina. Dragostea se transformă arareori în prietenie; devine mai curând obişnuinţă, rutină cu miros de ceapă prăjită, dezgust reciproc abia disimulat, iar urna mai poartă doar cenuşa speranţelor incinerate. România e o „femeie” cu memoria scurtă, dacă nu chiar o masochistă. Altfel cum ar uita că istoria se repetă? „Zi că-ţi place!” este o glumă teatrală, pe alocuri sarcastică, despre libertate, încredere şi dezamăgire electorală. Ar fi mare păcat să nu rămână doar o glumă. Depinde de dumneavoastră…”, Andrei Mihalache.

Invitat special la acest spectacol va fi jurnalistul și omul de televiziune petroșenean Ionuț Drăgotesc, care își va jucat pe scenă propriul rol. Accesul în sală va fi interzis persoanelor sub 14 ani, iar prețul unui bilet este 20 lei. Fiind un spectacol care se anunță extrem de interesant, vă recomand să nu-l ratați. Ne vedem așadar, acolo!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu