Am scris și încă voi mai scrie

În ultimii doi ani de zile mi-am dedicat o foarte mare parte din timp creației literare, pe care iată, astăzi, o pot aduce înaintea publicului larg. Din pasiune s-a născut dorința, iar din dorință a luat naștere fapta. Nu consider că a fost greu, însă nici ușor nu a fost, dar rodul muncii mele îl văd acum copt și numai bun de gustat. Grădina este încă plină - să continui a vorbi metaforic - însă timpul va hotărî când va fi din nou vremea pentru cules. Până atunci, vă invit să cunoașteți conținutul acestor lucrări, care pot fi achiziționate de la Galeria de Artă Iosif Tellman din Lupeni sau de la mine personal, la adresa de e-mail universalis.info@yahoo.ro.
Bogdan Adrian Gîscă

vineri, 13 iunie 2014

50 de minuni ale lumii, create de natură

Poarta spre Iad (4)


Locația: TURKMENISTAN

Poarta spre Iad, după cum au denumit oamenii de știință acest loc aflat în apropiere de localitatea Darvaza, din Turkmenistan, arde de mai bine de 40 de ani. Ea reprezintă un crater cu diametrul de 70 de metri, în subsolul căruia se află mari cantități de gaze.

În 1971, o echipă de arheologi sovietici care forau în căutarea zăcămintelor de gaze naturale, au dat peste această cavernă subterană, în subsolul căreia erau concentrate mari cantități de gaze otrăvitoare. Pentru a împiedica răspândirea acestor gaze în atmosferă, cercetătorii au hotărât să-i dea foc, crezând că incendiul produs se va stinge în câteva zile. Nu s-a întâmplat deloc așa, iar Poarta spre Iad arde și astăzi și reprezintă un loc fierbinte al planatei, care atrage o mulțime de turiști.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu