Am scris și încă voi mai scrie

În ultimii doi ani de zile mi-am dedicat o foarte mare parte din timp creației literare, pe care iată, astăzi, o pot aduce înaintea publicului larg. Din pasiune s-a născut dorința, iar din dorință a luat naștere fapta. Nu consider că a fost greu, însă nici ușor nu a fost, dar rodul muncii mele îl văd acum copt și numai bun de gustat. Grădina este încă plină - să continui a vorbi metaforic - însă timpul va hotărî când va fi din nou vremea pentru cules. Până atunci, vă invit să cunoașteți conținutul acestor lucrări, care pot fi achiziționate de la Galeria de Artă Iosif Tellman din Lupeni sau de la mine personal, la adresa de e-mail universalis.info@yahoo.ro.
Bogdan Adrian Gîscă

joi, 12 iunie 2014

50 de minuni ale lumii, create de natură

Lacul Hillier (3)


Locația: AUSTRALIA

Lacul Hillier este probabil unul dintre cele mai misterioase locuri din lume și cu toată tehnologia zilelor noastre, oamenii de știință nu reușesc să stabilească ce anume duce la colorarea apei sale în roz. Și mai uimitor decât acest lucru, este faptul că apa din lac își păstrează culoarea roz și atunci când este îmbuteliată sau transferată în recipiente de transport ori depozitare.
Cum era de așteptat, prima bănuială a cercetătorilor s-a îndreptat înspre anumite bacterii sau alge, care în contact cu lumina soarelui ar fi putut imprima apei din lac acea culoare roz. Însă cercetările de laborator nu au demonstrat nici prezența bacteriilor, nici a algelor. Totuși, s-au descoperit concentrații mari de sare, însă s-a stabilit ulterior că nici acestea nu influențează în vreun fel culoarea apei. Momentan, oamenii de știință nu dețin nici o explicație plauzibilă care să explice fenomenul, cu toate că s-au desfășurat numeroase studii de cercetare de-a lungul timpului. Lacul Hiller rămâne o minune creată de natură pe care omul nu o poate explica încă și un important obiectiv turistic al Australiei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu